Bár rendszeres olvasóink lassan csatlakozhatnának hozzánk, és írhatnának szakértői cikkeket, de azért még mindig sokan akadnak, akiknek egyes dolgok nem egyértelműek egy hitellel kapcsolatban. Ezzel persze semmi gond nincsen, hiszen mi azért vagyunk, hogy segítsünk ebben, és ezt a személyes kommunikációinkban meg is tesszük. Viszont arra gondoltunk, hogy a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, és problémákat itt tárgyalnánk meg egy cikk formájában.

A „BÁR-lista”

Amikor megkeresnek minket, rendszeresen felmerül a kérdés, hogy tudunk-e intézni a „BÁR-listásoknak” hitelt. Nos, ezt a kérdést most tisztázzuk. Olyan, hogy BÁR-lista már nem létezik. Jelenleg ugyanis KHR listának nevezik, de nagyjából ugyanaz a lényege, vagyis, aki ezen a negatív adósminősítő listán szerepel, az nem hitelképes ebben a pillanatban. Ezzel meg is válaszoltuk, hogy nem. Azok, akik ezen a listán szerepelnek, azok nem kaphatnak hitelt a bankoktól.

„Nem rég óta dolgozom”

Szintén gyakran kérdezgetik tőlünk üzenetekben, hogy mennyi ideig kell bejelentett munkaviszonyban lenniük ahhoz, hogy hitelképesek legyenek. Ez egy nagyon jó kérdés, mert korábban valóban legalább 1 évnek kellett lennie ennek az időnek. Sőt, voltak olyan bankok is, akik kedvezményt adtak, hogyha régebb óra rendelkeztünk folyamatos munkaviszonnyal. Jelenleg azonban a minimális feltétel az, hogy 3 hónap munkaviszonyunk legyen, és határozatlan idejű szerződés.   

„Melyik a legjobb hitel?”

Hát ez az a klasszikus kérdés, amelyre nem tudunk válaszolni. Maximum visszakérdezni, hogy: Melyik a legjobb autó? Mindenkinek más. A hitelnél is rengeteg összetevője miatt szinte lehetetlen ezt előre megválaszolni. Függ az ingatlan különböző adataitól, a keresetünktől, attól, hogy mekkora futamidőt választunk, és hogy mekkora kamatperiódussal. Ebből is látszik, hogy meglehetősen összetett. Viszont, ami közelebb segíthet minket a megoldáshoz, az egy szakember segítsége, és a hitel.hu kalkulátora. Éppen ezért javasoljuk jó szívvel a mind a kettőt.

Nagyjából ezek azok a kérdések, amelyekkel a leggyakrabban találkozunk, vagyis ez foglalkoztatja leginkább a hozzánk fordulókat. Továbbra is várjuk, hogy felkeress minket! Mi a lehető legmagasabb színvonalon igyekszünk megfelelni az elvárásoknak, és megtalálni az ideális megoldást számodra.