Mióta kialakult a bankrendszer mindig is szükség volt a hitelekre. A közhiedelemmel ellentétben a bankok nem a pénz megőrzése, és kamatoztatása miatt jöttek létre, hanem a hitelezésre. Ennek több fajtája is van, az egyik ilyen a személyi kölcsönt. Ahogy más hiteleknél, itt is akadnak eltérések az egyes konkrét ajánlatok között. Számoljunk utána!

Személyi kölcsön alapok

Erről a szerződésről pár dolgot érdemes tudni, mielőtt mélyebben belemegyünk a részletekbe. Fedezetről, mint olyanról itt nem tudunk beszélni. Itt kizárólag a keresetünket vizsgálja meg a bank, illetve a korábbi fizetési szokásainkat. Ezért fontos, hogy ne legyenek elmaradásaink.

Mivel a bank számára ez magasabb kockázatot jelent, mint egy jelzáloghitel (ott ugye ott van fedezetnek az ingatlan), ezért ezeknek a hiteleknek drágábbak a kamatai, mint egy lakáshitelnek.

Itt is ugyanúgy van kamatperiódus, tehát olyan időszak, amelyen belül nem változik a hitelünk kamata, ezáltal a havi törlesztésünk sem.

Még egy fontos infó, a személyi kölcsön teljesen szabad felhasználású, tehát nem kell igazolni a bank felé, hogy mire költöttük el a pénzt. És akkor jöjjenek a számok!

A kalkulátor

Ahogy már korábban is írtuk, a hitel.hu oldal személyi kölcsön kalkulátor kiválóan össze tudja hasonlítani a különböző konkrét ajánlatokat. Mi is ezt fogjuk most használni. Vegyünk alapul egy 1 millió forintos 6 éves személyi hitelt, a jövedelmünk pedig maradjon 150 ezer forint!

A legfelső ajánlat az MKB Mosoly Személyi kölcsöne. Havi szinten 19.028 forintot kell fizetnünk, 3 éves a kamatperiódus, és 11,56%-os a THM. Összesen pedig 1.380.084 forintot utalunk vissza. Ezzel szemben legalul 22.779 forintról szól a Raiffeisen Bank ajánlata.  Összesen 1.663.526 forintot kell visszautalnunk, amely majdnem 300 ezer forinttal több, mint az előbb bemutatott hitel.

Azért hoztuk létre ezt a személyi kölcsön kalkulátort, hogy ezek a pénzek, amelyek kijönnek különbségként, a Te pénztárcádat gyarapítsák, és ne a bankot. Éppen ez az oka, hogy keress fel minket! Mi azért vagyunk, hogy Te a lehető legjobban járj.