Ahogy közeledik a július elseje úgy leszünk mi is egyre izgatottabbak. Hogy miért? Mert olyan mértékű támogatási csomag ömlik ránk, amelyre korábban sosem volt példa. Folyamatosan megy a számolgatás, „megy a matek” nálunk is, hogy vajon mit hogy lenne érdemes csinálni. Nem titok, nálunk is vannak olyan emberek, akik élni fognak ezzel a lehetőséggel. Nézzük át együtt!

Mi jöhet szóba?

Tényleg még felsorolni is nehéz, hogy milyen támogatásokban érdemes gondolkozni. A lakás célú megtakarítások között itt van nekünk a NOK, és az értékpapírszámla is (TBSZ). De amennyiben már most a hitelfelvételnél tartunk, akkor most ezeket egy kicsit helyezzük háttérbe.

Először is itt van nekünk a CSOK, azaz a Családi Otthonteremtési Kedvezmény. Ehhez kapcsolódhat kedvezményes hitel, akár 15 millió forint értékben.

Július egytől sokakat érint a Babaváró 10 millió forint is. Erről korábban is írtunk, de még fogunk is.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy léteznek a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek is. Ezek mind a gyorsabb ügyintézést, mind a kamatok maximalizálását, és a hosszú kamatperiódust is magukba foglalják.

Kicsit számszerűsítsük az itt leírtakat!

Nagyon magas számok!

Induljunk ki abból, hogy mindenből a lehető legmagasabb összeget tudjuk igényelni/felvenni. Ennek persze feltételei is vannak. 18-40 év közöttinek kell lennünk, legyen (majd) három gyermekünk, és megfelelő régebb óta meglévő jövedelmünk (kettőnknek mondjuk, 400 ezer forint nettó). És persze legyen lakásönerőnk, mert az mindig jó.

Ha ez mind teljesül, akkor kaphatunk 10 millió forintot a CSOK révén, és egyetlen fillért sem kell rá visszafizetnünk. Megigényelhetjük e mellé a babaváró 10 millió forintot, amelynek a törlesztése legfeljebb 50 ezer forint.

És vegyünk fel a CSOK mellé még 15 millió forint hitelt is. Ennek a havi törlesztése a hitel.hu kalkulátora szerint akár már 95 ezer forinttól lehetséges.

Ha ezt összegezzük, akkor az azt jelenti, hogy 35 millió forintból tudunk álomotthont vásárolni, ami havi szinten 150 ezer forintunkba kerül. És nem számoltunk a megtakarított pénzünkkel egyáltalán. Hogy ebből milyen otthont lehet venni? Például egy modern 120 négyzetméteres Siófoki házat.

Érdekel? Keress fel minket! Elkészítjük az egyéni terveidet, és végig segítünk a hitelfelvétel folyamatán.