Szinte az egész országot lázban tartja az új gyermek-lakás-család támogatási rendszer. A Családi Otthonteremtési Kedvezmény már ki tudja, hányadszor változik. De szeretjük az ilyen változásokat, mert folyamatosan egyre jobb lesz. Ez pedig arra inspirált minket, hogy adjunk egy-két tippet. Fogadd szeretettel!

Az új CSOK

Ha azt mondjuk, hogy SZOCPOL az ismerős? Ez egy egyszeri állami támogatás volt, amelyet a gyermekek után kaphattunk. Nos, a CSOK az ennek a felújított, mondhatni a továbbfejlesztett változata. A maximális igényelhető összeg nem kevesebb, mint 10 millió forint.

Itt viszont nem csak a gyerekek száma a mérvadó a támogatás nagyságánál, hanem az ingatlan mérete, és építése is. Az egyszerűség kedvéért összeszedtük egy táblázatba:

Na és innen jöhetnek az ajánlások…

Ha két gyermeketek van

Ebben az esetben, ahogy látható egy 50 négyzetméteres új építésű lakáshoz 2,6 millió forintot igényelhetünk. Használt lakás esetén pedig 1.430 ezer forintot.

Az első tanács, hogy ezt a pénzt ne hagyjuk ott az államnál. Ráadásul akár ennyivel kevesebb önerővel kell készülnünk, hiszen a bankok ezt beszámítják.

Ráadásul most már az igényelt CSOK-hoz kedvezményes hitelt is kaphatunk. Ennek a hitelnek végig fix a törlesztőrészlete, amely nagy biztonságot jelent, pláne gyermekek mellett. A kamat is maximalizálva van. Az így felvehető hitel maximális összege 10 millió forint.

Összegezve ez azt jelenti, hogy akár 12,5 millió forint is lehet az amelyet kedvezményesen megkapunk, az új támogatásokról már nem is beszélve. És még vállalhatunk is egy harmadik gyermeket

Ha legalább 3 gyermeketek van

Akkor ezek a számok sokkal magasabbra rúgnak. Először is az egyszeri vissza nem térítendő támogatás 2,6 és 1,4 millió forintról 10 és 2,2 millió forintra ugrik fel. Ehhez jön még, hogy a kedvezményes hitel maximuma 10 helyett 15 millió forintban került megállapításra.

És szintén még ide jönnek 2019 július elsejétől a családvédelmi akcióterv előnyei.

Összegezve ezek azok a lehetőségek, amelyeket ne hagyj az államnál! Minden részletért keress fel minket! Segítünk, hogy anyagilag a legjobban járj.