Lassan hozzászokhatunk, hogy a pénzügyi világban év végén jelentős változások mennek végbe. Idén úgy néz ki ez hatványozottan igaz a hitelpiacra. Nemrég ugyanis már szigorodott a hitelfelvétel, amelyről többször is írtunk. Most viszont egy kellemesebb hírről tudunk beszámolni. Nem is csigáznánk tovább, jöjjenek a részletek az új CSOK-ról!

CSOK-alapok

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény egy kimondottan előnyös támogatás a családosok, és családot tervezők számára. A lényege ugyanis nem más, minthogy a meglévő, vagy vállalt gyermekeink száma, és az ingatlan típusa és mérete alapján egy meghatározott egyszeri állami támogatást vehetünk igénybe. Természetesen a megigényelt összeget nem kell visszafizetni az államnak. A nagysága akár elérheti a 10 millió forintot is, hogyha megfelelünk az adott paramétereknek.

Már egy gyermek után is jogosultak vagyunk igényelni a minket megillető összeget, de igazán nagy összegre 3 vagy több gyermek esetén számítsunk. Az egyszerűség kedvéért itt egy táblázat, amely megmutatja, hogy milyen esetben, mekkora összegre számíthatsz:

Ahogy látható 600 ezer és 10 millió forint között többféle összeget is kérhetünk az államtól, sőt még akad ehhez kapcsolódó egyéb kedvezmény is.

A CSOK 10+10

Korábban többször is írtuk, hogy a CSOK 10+10 egy kiemelt lehetőség. Itt ugyanis azon minimum 3 gyermekes családok a megigényelhető 10 millió forint mellé egy kedvezményes és biztonságos államilag támogatott 10 millió forintos hitelt is fel tudtak venni.

Most pedig az új Családi Otthonteremtési Kedvezmény még nagyobb támogatást nyújt. Történt ugyanis, hogy hivatalosan bejelentették a CSOK bővítését. Már nem csak a 3 gyermekesek igényelhetik ezt a 10 millió forintos kedvezményes hitelt, hanem azok a családok is, akik két gyermeket nevelnek. Így már nem csak CSOK 10+10 van, hanem CSOK 2,6+10, vagy CSOK 1,43+10 (kicsit játszva a számokkal). Sőt, a legalább 3 gyermekes családoknál az igényelhető kedvezményes hitel összege felugrott 15 millió forintra (CSOK 10+15).

Bár még mindig fáj az ember szíve a lakástakarékok állami támogatásának megvonása miatt, de azért tisztán látszódik, hogy az élet nem áll meg, és maradtak még kihasználható támogatások. Ha szeretnél ezekről profiktól tájékozódni, akkor keress fel minket! Mi megtaláljuk Neked azokat a lehetőségeket, amely anyagilag hasznosak számodra.