Igazság szerint ingatlanvásárlás szempontjából két szélsőséges típusú ember van, és persze sokan a kettő között. Az első, aki azonnal belevág, anélkül hogy komolyabban felkészülne rá, mert annyira magával ragadja az ingatlan. A másik véglet pedig aki, már-már túlelemzi a piaci lehetőségeket, és emiatt folyamatosan kitolódik a vásárlás. Elsősorban nekik, és persze mindenki másnak is megmutatjuk, hogy miért érdemes most lakást, ingatlant vásárolni.

Kedvezőek az árak

Igazság szerint egy ingatlan ára mindig csak viszonyítás kérdése. Van, akinek drága, ami másnak nem. Viszont abban megegyezhetünk, hogy jelenleg az ingatlan árakban hogyha változás áll be, akkor az inkább emelkedés lesz, mintsem csökkenés.

Éppen ezért mi a magunk részéről azt mondjuk, hogy szerintünk idén még jobb áron juthatunk ingatlanhoz. Sőt, már az év első felében. Amennyiben konkrét ingatlanokat szeretne nézegetni, akkor azt itt érdemes megtenni. És nem ez az egyetlen indok az idei lakásvásárlásra.

Olcsó hitelek

Mivel a jegybanki alapkamat még mindig nem mozdult meg a 0,9 százalékos valaha volt legalacsonyabb értékéről, ezért ez magával hozza, hogy a lakáshitelek kamatai is kimondottan alacsonyak. Választhatunk akár olyan hitelt is, amelynek 2% alatti a THM-e.

Egyébként meg érdemes felmenni a hitel.hu kalkulátorával számolni egyet, és a saját szemünkkel meggyőződni arról, hogy valóban, ha valamikor, akkor most tényleg érdemes belevágni egy hitelbe.

Rengeteg támogatást kapunk

Igazság szerint azt sem tudjuk, hogy hol kezdjük el sorolni a rengeteg állami támogatást. ANOK egy olyan államilag támogatott lakás megtakarítás, ahol akár 4,5 millió forintot is kaphatunk. Aztán itt van nekünk a CSOK, amelynél legfeljebb 10 millió forint ütheti a markunkat, részletek itt. És nem mehetünk el szó nélkül a 2019. június elsejétől életbelépő családvédelmi akciótervről sem, ahol újabb 10 millió forintot kaphatunk.

Ha ez a három dolog nem elég meggyőző arra, hogy idén megéri ingatlant vásárolni, akkor tényleg valószínűleg semmi. J De ne kapkodj, és keress fel minket! Mi nem csak gyorsak vagyunk, hanem meg is találjuk az anyagilag ideális megoldást számodra.