Micsoda különbségek a hiteleknél!

Egyszerűen nem akarunk hinni a szemünknek mi sem első látásra. Azt mindig is tudtuk, hogy akadnak különbségek a bankok hitelei között. Sőt, az sem lep meg, hogy bankon belül egy-egy külön hitel sem esik egy árkategóriába. Viszont ezek a számok minket is megleptek. Nézd meg Te is, aztán értelmezzük a látottakat!

A kalkulátor a kulcs

Ha eddig nem hittél abban, hogy érdemes a hitel.hu kalkulátorát használnod, akkor ez most biztosan meg fog változni. Több cikkben is írtuk, hogy mennyi pénz múlik azon, hogyha veszed a fáradtságot és megnézed, hogy melyik hitel való Neked.

A kalkulátor nagyon sok mindent meg tud mutatni, ezért érdemes vele kicsit több időt eltölteni, mi most is ezt tettük. Megnéztük, hogy mi történik akkor, hogyha a számítás végeredményeként nem csak a legolcsóbbnak bizonyuló ajánlatokat íratjuk ki. És akkor most jön az a rész, ahol érdemes megkapaszkodnod.

A beszédes számok

Arra gondoltunk, hogy jól tükrözi, hogy miről is beszélünk, hogyha egy 14 millió forintnyi hitelt veszünk fel 22 éves futamidőre. Ez egy kellően nagy összeg ahhoz, hogy szemmel látható legyen az a bizonyos különbség, amelyet eddig ecseteltünk. A bankokat, amelyekről most írunk találomra választottuk ki, mindegyik bankra egyformán igazak egyébként az eltérések.

Kezdjük a Budapest Bankkal! A legolcsóbb hitel, amelyet ad a számunkra az havi szinten 73.309 forintról szól, és összesen 19.513.587 forint az, amelyet a 22 év alatt visszafizetünk számukra. Ez az egyik legjobb és legolcsóbb ajánlat a bankok kínálatából.

Viszont amennyiben lefele görgetünk az eredmények között, akkor a legdrágább ajánlat havi 95.217 forintról szól. Összesen ez azt jelenti, hogy 25.166.030 forintot utalunk vissza a banknak. Ahogy látható a különbség 5,6 millió forint. Ez mit jelent?

Hogy a Budapest Banknál tudunk nagyon olcsó, és drágább hitelt is felvenni. Tehát nem elég csak számolni egyet, megnézni, hogy melyik banké a legolcsóbb ajánlat és besétálni hozzájuk. Keress minket, és segítünk!

Más bankok eredményei

Ahogy az előbb említett banknál, úgy máshol is ehhez hasonló különbségeket tapasztaltunk. A Sberbanknál mondjuk a havi törlesztőrészlet két véglete 77.513 forint és 95.217 forint. A teljes összegre nézve ez azt jelenti, hogy 20.484.363 forint és 25.158.190 forint. A különbség itt „csak” 4,5 millió forint körül mozog, de azt se felejtsük el, hogy a Sberbank legolcsóbb hitele majd egy millió forinttal drágább, mint a Budapest Banké.

Az UniCredit banknál is érdekesek a számok. Havi szinten 15 ezer forinttal olcsóbb az egyik hitelük a másiknál. És nem mindegy, hogy 71.729 forintot, vagy 86.275 forintot utalunk el 22 éven keresztül. Összesen ugyanis a kis havi 15 ezer forintos különbség felduzzad majdnem 4 millió forintra. Ebből pedig sok minden mást is meg tudnál venni…

Mit jelent mindez?

Teljesen egyértelmű, hogy a különbségek két okra vezethetőek vissza. Az egyik a kamatperiódus. Nem mindegy, hogy mekkora időtávon marad fix a havi törlesztésünk. A másik pedig az, hogy nem mindegy milyen jövedelemmel rendelkezünk, és milyen besorolásba kerülünk. Pont ennek az összetettsége miatt keress fel minket! A mi feladatunk megtalálni neked a legjobb lehetőségeket, hogy azokból találd meg a Neked való megoldást.