Ahogy várható volt nem maradt sokáig monopolhelyzetben a Fundamenta, már ami az új lakástakarék pénztárakat illeti. Ahogy korábban is megmondtuk ez csak idő kérdése volt. Másodiknak az OTP érkezett meg az új szerződéssel, mutatjuk is a részleteket! De előtte még fontos tudni, hogy ezt a szerződést sem a korábbihoz érdemes hasonlítani, hiszen a 30% állami támogatás ugyanúgy nincsen. Teljesen új szerződésként kezeljük.

Ami nem változott

A lakástakarékok továbbra is csak ingatlancélra fordíthatóak, ahogy ez várható volt. A szerződéses összeg úgy áll össze, hogy a saját befizetéseinkhez megkapjuk a kamatokat, és a felvehető hitel összege. Innen a 30%-os állami támogatás esett ki. A költésünket pedig továbbra is igazolni kell, vagyis számlákat kell küldeni a lakástakaréknak a pénz felhasználásáról.

Itt is találunk bónuszokat

Csak úgy, ahogy a Fundamenta esetében, az OTP is ügyfélbónusszal tölti ki az állami támogatások okozta űrt. Azt viszont az elején jó ha tudjuk, hogy ehhez megfelelő feltételeket kell teljesítenünk. Ha nem tesszük, és elvesztjük a bónuszt, akkor még negatív EBKM-e is lehet a szerződésnek.

Sőt, van egy úgynevezett extrabónusz is. Ennek a mértéke 5%, amelynek az alapja úgy kerül kiszámításra, hogy betétösszeget megszorozzák a lakáshitel és a lakástakarék pénztári megtakarítás szerződéses hányadosával.

Amennyiben ezt is megkapjuk, akkor egy kimondottan magas havi megtakarítás mellett akár 2,19 százalékos EBKM-et is elérhetünk, ami a mostani alap banki kamatok, vagy a 0,9%-os jegybank alapkamathoz képest kedvezőnek mondható.

Érdekes újítások

Eddig mindenkinek berögződött, hogy egy szerződésen belül legfeljebb havi 20 ezer forintot érdemes félretenni. Ez az állami támogatás maximuma miatt volt. Most viszont már akár havi 50 ezer forintot is megtakaríthatunk, de minimum 10 ezret vár el az OTP.

Így első blokkra mi ennyit gondoltunk írni az új OTP lakástakarék érdekességeiről. Természetesen nem sokára jelentkezünk egy kicsit szakmaibb. Addig is keress fel minket! Segítünk megtalálni az ideális lakás megtakarítást, és lakáshitelt is.