Nagyon sokat beszélünk mostanában a Babaváró hitelről és a családi otthonteremtési Kedvezményről is. Ez nem véletlen, hiszen ez a kettő együtt olyan szintű támogatást jelenthet egy családnak, amelyre korábban soha nem volt példa. És akkor még a CSOK-hoz kapcsolódó kedvezményes hitelt nem is említettük. De most nézzük meg, hogyan lehet jól felhasználni a CSOK pénzt.

Az ingatlan vásárlás

Elsősorban a CSOK felvételét követően a családok ingatlan vásárlásra fordítják a pénzt. Mivel a mostani CSOK már sokkal jobb feltételekkel rendelkezik, mint korábban ezért ezen felül is nyílik számunkra számos lehetőség. De az ingatlan vásárlásnál maradva vásárolhatunk akár új építésű, akár régi ingatlant is. Új építésűnek az minősül, amelyre 2008 július elseje után adták meg a használatbavételi engedélyt. Ez talán a legegyértelműbb felhasználás, nézzük most a többit is!

Ingatlan építés

Amennyiben építőiparban jártasak vagyunk, vagy jó ajánlatot kapunk, akkor a CSOK-ból igényelt pénzt természetesen fordíthatjuk az építkezésre is. Ebben az esetben nyilván az új építésű ingatlanra vonatkozó összeget kaphatjuk meg, vagyis akár 10 millió forintot is. Ez nem kevés pénz…

CSOk felhasználás: Az ingatlan felújítás és korszerűsítés

Viszonylag kevesen fordítják a pénzt erre a célra. Sokan biztosan úgy vannak vele, hogyha úgyis jön pénz, akkor menjünk tovább. Viszont ha egy lakás vagy ház nagyon a szívünkhöz nőtt, akkor nem kell elhagyni. A CSOK pénzből szinte vadonatúj állapotba lehet varázsolni egy-egy ingatlant, és akkor még a költözést is meg lehet spórolni. 🙂 A korszerűsítés szintén jól jöhet, hiszen a nyílászárók cseréjével még rezsit is spórolunk. Szóval ne feledjük, erre is fordítható a pénz.

Az ingatlan bővítés, mint CSOK felhasználás

Teljesen életszerű, hogy bővül a család és ezért plusz helyiségre, gyerekszobára van szükség. Mondjuk egy harmadik gyermek érkezésénél. Ilyenkor a CSOK 10 millióból kényelmesen megoldható egy kis átalakítás. A lényeg az, hogy a tényleg kihasznált alapterület nőjön. De hát pont ez a cél.

Összegezve ezek azok az ingatlan célok, amelyre lehet fordítani a Családi Otthonteremtési Kedvezményt. Igazság szerint minden benne van, amire szükség lehet. De mi van akkor, ha nem elég ez a pénz? Nos, akkor még mindig ott vannak a támogatott hitelek. Éppen ezért keress fel minket! Mi segítünk megtalálni azokat a helyeket, ahol anyagilag a legjobban jársz.