Amiről eddig csak sejtettük, és beszélgettünk az most valósággá vált. Elérkezett az idő, amikor ömlenek a nagyobbnál nagyobb összegek a családokhoz. Ha valamikor, most akkor aztán tényleg könnyedebben lehet saját álomotthonhoz jutni. Szóval indul a Családvédelmi Akcióterv.

A tegnapi szavazás

Ahogy azt sejteni lehetett, a tegnapi (2019. április 1.) törvényjavaslat megszavazása inkább csak formalitás volt, mintsem valami komoly fej-fej melletti közdelem. A pontosság kedvéért az leírjuk, hogy 176 igen, 10 nem és 6 tartózkodó szavazat mellett a törvény jogerőre lépett. Innentől fogva tényleg nincs is más teendő, mint felkészülni július elsejére, és megrohamozni a bankokat. De nem felelőtlenül, hiszen mi mindig is a tudatosságot emeljük ki egy hitelfelvételnél. Van még két hónapunk tehát, hogy átgondoljuk mit is szeretnénk.

Röviden a Babaváró 10 millióról

A legjobban talán mindenkit a Babaváró 10 milliós hitel foglalkoztat. A lényeges információk erről, hogy minden 18 és 40 év közötti hölgy igényelheti, akár 10 millió forint értékben. 2019 július elseje és 2020 december 31 között van erre lehetőség.

Azért éri meg ez a lehetőség, mert az állam 100 százalékos kamattámogatást ad. Ez azt jelenti, hogyha teljesítjük a feltételeket, akkor abszolút extra költségek nélkül juthatunk legfeljebb 10 millió forinthoz.

Kevesen beszélnek róla, de ez egy szabadon felhasználható hitel. Ez pontosan azt jelenti, hogy nem feltétlen kell ingatlanra fordítani a megkapott pénzt. De figyeljünk oda, hogy ne tapsoljuk el a pénzt, mert attól függetlenül, hogy kamatmentes hitel, de vissza kell fizetni.

Az viszont kiderült, hogy amennyiben csak egyetlen egy gyermekünk születik, a hitelünk akkor is kamatmentes marad. Ez viszont tényleg óriási előny, még akkor is, ha három gyermek érkezése esetén járunk igazán jól. Ilyenkor ugyanis teljesen elengedik a tartozásunkat.

Szóval kedves fiatal párok, kezdjetek el számolgatni, mert lassan itt a július és nagy valószínűséggel egy olyan lehetőség előtt álltok, amelyet kár lenne elengedni. Viszont mielőtt bármit is lépnél keress fel minket! Megmutatunk Neked minden olyan lehetőséget, amely hasznos lehet a számodra.