Nagyon fontos, hogy egy felvett hitelt a lehető leggyorsabban megkapjuk, és meglehessen az új saját lakásunk. Teljesen érthető, hogyha beleszeretünk egy lakásba, akkor már abban a pillanatban belaknánk. Bármilyen nehéz is, de muszáj az elején picit türelmesnek lennünk, hiszen meg kell találni a legjobb hitelt. Azt pedig csak kalkulációval lehetséges.

A hitelek alapjairól pár szó

A bankok azért jöttek létre hogy hitelezzenek. Vagyis nekünk adnak egy nagyobb pénzösszeget, amelyet mi havi rendszerességgel visszafizetünk neki. De nem csak a megkapott összeget, hanem a kamatokat is, ez a bank nyeresége.

Igen ám, de bank és bank, valamint hitel és hitel között is van különbség, még hozzá nem is kicsi. Célszerű egyből a hozzánk legjobban passzoló hitelt választani. Persze a törlesztés ideje alatt is tudunk változtatni, de az sincsen ingyen, mi pedig ezt a pénzt szeretnénk megspórolni Neked.

Egy konkrét kalkuláció

Tegyük fel, hogy megveszünk egy 23 millió forintos házat. CSOK-ot nem igénylünk, és van összesen 7 millió forint önerőnk. Ez azt jelenti, hogy 16 millió forintot fogunk igényelni a banktól. De melyiktől?

Állítsuk be a kalkulátorban hogy 16 millió forint, és azt hogy 20 év, majd kattintsunk a keresés gombra. Egy rövid várakozás után meg is kapjuk a számunkra érdekes eredményeket.

Látható, hogy a K&H bank állt elő a legjobb ajánlattal, ami 81.930 forintos havi törlesztőt jelent, és összesen 19.868.382 forintot fizetünk vissza. Azaz fizetnénk, ha végig állandó lenne a kamat, de ahogy bal oldalt alul látható, csak 3 hónap a kamatperiódus, tehát addig fix a kamat.

Ellenben a legdrágább ajánlat már havi 97.802 forintról szól, a Sopron Banktól, ahol összesen 23.571.284 forintot fizetünk vissza. Itt a kamatperiódus viszont 1 éves. Azaz tovább biztos, hogy nem változik a havi törlesztésünk, bár tény hogy jelentősen drágább.

Nehéz jól dönteni

Tisztában vagyunk vele, hogy nagy a tét egy hitel kiválasztásánál, és látható, hogy akár 3,7 millió forint különbség is adódhat 2 hitel között. Itt talán egyértelműnek tűnik, hogy melyik hitelt igényeljük, de ha kisebb a különbség és a magasabb törlesztőnek jóval nagyobb a kamatperiódusa, akkor valóban nehéz dió. Mi azonban itt vagyunk és segítünk, keress fel minket! Szakértőink a legalkalmasabb hitelhez fognak hozzásegíteni.