Számos alkalommal írtuk már, hogy mennyire fontos az, hogy ne azonnal vágjunk bele egy hitelbe. Legyen szó akár személyi kölcsönről, vagy jelzáloghitelről, az alapos utánajárás, a különböző feltételek megvizsgálása, mind a mi malmunkra hajtja a vizet. Ne legyünk hát lusták számolni, és utánajárni a dolgoknak. Mutatjuk, hogy miért!

Miért most?

Igazság szerint a magyar háztartások jelentős részének két igazán húzós (anyagilag) időszakkal kell szembenéznie egy év során. Az egyik az iskolakezdés, tehát a nyaralás utáni jelentős költségekkel bíró szeptemberi idő. A másik pedig nem sokkal utána, a karácsonyi kiköltekezés utáni újév, vagyis a januári-februári hónapok.

És bizony nem ritka eset, hogy ilyen úgymond, „külsős forrásból kell pótolnunk a családi kasszába némi pénzmagot”. Erre az egyik legkézenfekvőbb lehetőség a személyi kölcsön. És akkor csatoljunk vissza egy kicsit a fentebb leírtakhoz! Nem szabad, hogy kapkodjunk és lusták legyünk! Ha vesszük a fáradtságot, és összehasonlítjuk a különböző ajánlatokat, akkor abban a pillanatban meglátjuk, hogy mekkora összeget nyerünk azzal, hogy nem a legközelebbi bankba csattogunk be, hogy adjanak kölcsön. Az összehasonlítás legegyszerűbb módja, hogyha számolsz egyet a hitel.hu személyi kölcsön kalkulátorával.

Számoljunk!

Tegyük fel, hogy felveszünk 1 millió forintot 7 évre. Nincsen semmilyen más hitelünk, nem szerepelünk a KHR listán. Mér sosem vettük fel hitelt, tehát teljesen tiszta lappal indulunk, és a bejelentett keresetünk legyen nettó 150 ezer forint.

Jelenleg a legolcsóbb ajánlat, amelyet feldob a kalkulátor az a K&H kiemelt személyi kölcsön nevű hitele. A THM 18,62%, és havonta 17.117 forintot kér vissza cserébe a felvett 1 millióért. Ez abszolút jó ajánlatnak minősül, pláne mondjuk a jó 5 évvel ezelőtti személyi hitelekhez képest.

Amennyiben a kalkuláció aljára görgetünk, akkor más számokkal fogunk találkozni. Az UniCredit Stabil kamat személyi kölcsönénél például havi szinten 21.017 forintot utalnánk vissza minden egyes hónapban. 7 évre nézve ezzel mintegy 300 ezer forinttal többet, mint az első esetben.

Ugye, hogy nem éri meg lustának lenne? Pláne anyagilag. Keress fel minket! Mi nem csak a kalkuláció értelmezésében tudunk neked segíteni, hanem az ügyintézésben is.