A jó hitelnek sok ismérve van. Ezek közül talán a legelső, hogy magának a hitel felvételének a folyamata minél simább legyen. Ahogy az Oszkár című filmben is elhangzik: „legyünk expeditívek, ami annyit tesz, hogy gyors és hatékony”. Akkor nézzük, hogy mit kell tennünk azért, hogy gyorsabban kapjuk meg a hitelünket!

Első lépés a hitel előminősítés

Megkerülhetetlen lehetőség előttünk a biztos, és gyors hitelhez a hitel előminősítés. Ez egy olyan folyamat, amelynél minden olyan személyes adatot bekérnek tőlünk, amelyre szükség van egy hitel felvételénél. Csak ugye még nincs ingatlan. Mi viszont pontosan tudjuk, hogy mekkora hitelt tudunk felvenni, mekkora és milyen hitelt érdemes választanunk.

Sőt, ezeket az adatokat a bankok el is tárolják akár 6 hónapig is. Így ezzel teljesen egyértelmű, hogy időt nyerünk, és biztonságot szerzünk magunknak.

A második lépés a szakemberek segítsége

Mind a hitelfelvételnél, mind az ingatlan keresésnél érdemes kikérnünk a szakemberek segítségét. Gondoljunk bele, hogy ők mekkora tapasztalattal és tudással rendelkeznek, amely most mind a mi malmunkra hajtja a vizet. Ha valaki még életében nem szorgoskodott a konyhába, akkor nem fogjuk beküldeni, hogy most készítsen el egy háromfogásos ebédet. Igényeljük a segítséget, és ne feledjük, nekünk nem lesz drágább a hitel attól, hogy egy hitelszakértőn keresztül intézzük.

A harmadik lépésként, ha lehet, válasszunk fogyasztóbarát hitelt

A Minősített Fogyasztóbarát Hitelekről röviden elég annyit tudni, hogy az MNB szigorított elvárásainak kell megfelelnie, hogy ezt a minősítést megkaphassa. Vagyis a jók közül csak a legjobbak érdemlik ki. Számunkra, ami most a hatékonyság és gyorsaság szempontjából fontos, az hogy van egy-két olyan kritérium, ami a hitelelbírálás gyorsaságára vonatkozik. Ezek az alábbiak:

  • A folyósítási határidő a folyósítási feltételek teljesítésétől számított 2 munkanap.
  • A hitelbírálati határidő az értékbecslés rendelkezésre állásától számított maximum 15 munkanap.

Amellett, hogy gyors még egyértelműen az olcsó hitelek közé is tartozik.

Összegezve, ha ezt a 3 lépést betartja, akkor biztos lehet benne, hogy minden simán fog lezajlani. További jó ötletekért, tippekért keress fel minket! A jó hitelt is lehet jobbá tenni. 🙂