Már egy jó ideje a hitelek körében szinte a Babaváró 10 millióról szól minden. Elmondhatatlanul sok levél érkezett hozzánk ezzel kapcsolatban. Mondhatni, hogy tényleg mindenkit lázban tart ez az új lehetőség. Most végre eljött a július elseje, és már lehet menni és igényelni a babaváró hitelt. Ezekre azért figyeljünk oda!

Nem mindenki veheti fel!

Mivel hitelről van szó, ezért számos feltételnek meg kell felelni ahhoz, hogy megigényelhessük a Babaváró hitelt. Talán már sokan tudják, hogy van egy korbeli megszorítás is, vagyis minimum 18 évesnek kell legyünk és legfeljebb 40 évesnek.

Emellett fontos információ, és nem mehetünk el szó nélkül mellette, hogy természetesen hitelképesnek kell lenni. Azaz nem szerepelhetünk a KHR listán, amelyet korábban BAR listának hívtak.

Ha bármelyik feltétel nem stimmel, akkor felesleges megyünk be a bankba a hitelért.

A gyermekvállalás a feltétel

Már meglévő gyermekekre nem lehet igényelni Babaváró 10 milliót. Arra viszont ott van a Családi Otthonteremtési Kedvezmény. Amikor felvesszük ezt a hitelt, akkor a feltételeknek megfelelően azt írjuk alá, hogy 5 éven belül születik egy gyermekünk (vagy örökbe fogadunk). Itt jegyeznénk meg, hogy már a 12 hetes terhesség esetén is választhatjuk a Babaváró hitelt.

Amennyiben ez nem történik meg, akkor az állami támogatottság megszűnik. Ez azt jelenti, hogy a kamatokat (amit eddig nem fizettünk) egyösszegben visszautaljuk. Továbbá innen piaci kamatozásúvá válik a hitelünk.

Mi a magunk részéről azt gondoljuk, hogyha valaki amúgy is gyermeket tervez, annak nem lehet gond ezzel. De csak ezért ne legyen gyermekünk, hogy ilyen hitelt kapjunk! De talán ezt mondani sem kell.

Van idő, nem kell rohanni!

Bár ez a remek lehetőség nem visszavonásig érvényes, de azért nem kell rohanni. 3 évig tudunk részt venni a Családvédelmi Akciótervben, így erre is van időnk. Persze, ha meg van az ingatlan, amelyet szeretnénk, és már csak ez a legfeljebb 10 millió forint hiányzik, akkor nincs mire várni. Viszont mint minden hitelfelvételt, ezt is alaposan meg kell tervezni. Éppen ezért keress fel minket! Mi azért vagyunk, hogy ezeket a nehézségeket levegyük a válladról.