A hitelek fajtái

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy 100-ból 99 ember az élete folyamán előbb, vagy utóbb hitelhez folyamodik. De milyen helyzetben milyen hitelt érdemes választani? Egyáltalán milyen hitelek vannak? Arra gondoltunk, hogy év vége felé írnánk egy olyan cikket, amely megválaszolja ezeket a kérdéseket. Íme:

A hitelkeret

A hitelkeret a bankszámlánkhoz kapcsolódik, és arra szolgál, hogy amennyiben extra költségeket kell fedeznünk, akkor ebből megtehetjük. Vagyis a bankszámla egyenlegünk akár 0 alá is mehet. Természetesen minél hamarabb érdemes visszaadni, hiszen kamat ketyeg rajta.

A hitelkártya

Sokan azt gondolják, hogy a hitelkártya nem jó dolog. Mi inkább úgy fogalmaznánk, hogy veszélyes. De annak, aki megfelelően kezeli kimondottan hasznos. Nem sokban tér el a hitelkerettől. Ha időben visszafizetjük a felhasznált összeget, akkor 0% kamatot kell rá fizetnünk. Vagyis ingyen használtuk a bank pénzét, és még extra pontokat is gyűjthetünk vele, egyes bankoknál.

Személyi kölcsön

Tulajdonképpen egy fedezet nélküli kölcsönről beszélünk. Itt a bank mindössze arra hagyatkozva ad nekünk pénzt, hogy korábban milyen volt a fizetési morálunk, és hogy mekkora keresettel rendelkezünk. A személyi kölcsönök kamata (THM) jelenleg 15-20% között mozognak 3 éves futamidőnél.

Lombard hitel

Hazánkban kevésbé elterjedt ez a hiteltípus, pedig kimondottan kedvező lehetőség. Ennek a lényege, hogy nem a bérünk, vagy az ingatlanunk alapján kapunk kölcsönt, hanem a befektetett pénzünk alapján. Tegyük fel, hogy van egy értékpapírszámlán 100.000 eurónk, és erre 4.000 euró kölcsönt kapunk. Ilyen egyszerű.

Jelzáloghitel

Talán a legbonyolultabb hitelszerződés ez. Hiszen itt nem csak a kereseti viszonyainkat, és a fizetési morálunkat vizsgálják meg, hanem még az ingatlannak is meg kell felelnie. Számtalanszor írtunk már a jelzáloghitelekről. Tudjuk, hogy lehet ingatlan vásárlására (új, régi), felújítására, építésre, sőt még szabad felhasználásra is. Rendkívül fontos, hogy megfelelően összehasonlítsuk őket, a hitel.hu kalkulátorával! Bizony sok esetben több millió forintot érhet ez a pár perc.

Nagyjából ezek azok a hitelek, amelyek szóba jöhetnek Nálad. Minden kérdéssel, ami felmerül benned, fordulj hozzánk bátran! Mi segítünk abban, hogy a legjobb hitelt találd meg, és anyagilag a legjobban járj.